Aanbod woning of appartement

Je krijgt van ons een brief als we een passende woning voor je hebben. Binnen de vijftien kalenderdagen moet je laten weten wat je beslist. 

 • Ik aanvaard de woning

  Vind je de woning goed?  Dan volgen nog enkele belangrijke stappen:

  1.    We controleren opnieuw of je aan alle voorwaarden voldoet
  2.    We berekenen de huurprijs en de waarborg.
  3.    Je krijgt de kans om de woning te gaan bekijken. 
  4.    We maken een huurcontract.
  5.    Je betaalt de waarborg of maakt de waarborgregeling in orde.  Het OCMW kan je hierbij helpen indien nodig..
  6.    Je komt langs bij WM Elan om het contract te ondertekenen, we geven je hierbij ook extra uitleg.
  7.    We spreken af wanneer je in de woning kan, de sleutel krijgt, we de plaatsbeschrijving maken, …

 • Ik aanvaard de woning niet

  Vind je de woning niet goed? Dan weiger je ze.  

  Misschien heb je een heel goede reden waarom je de woning niet wil of waarom je op dit moment niet kan verhuizen. Meld dit dan schriftelijk. Zonder (goede) reden kan je een aanbod maar één keer weigeren.
  Als je weigert, dan krijg je ten vroegste drie maanden later een nieuw aanbod. Tenzij je op papier meldt dat we je toch sneller een woning mogen aanbieden.

  Als je een aanbod van een sociale woning weigert, kan het Agentschap Wonen Vlaanderen de huurpremie schrappen! Weigering kan het verlies van de huurpremie betekenen.
  Weiger je ook het tweede aanbod?  Dan schrappen we je inschrijving. Als je dan nog bij ons wilt huren, moet je opnieuw je kandidatuur indienen. Dan kom je opnieuw onderaan de wachtlijst.
   

  Gegronde redenen voor weigering
  Je wilt de woning wel aanvaarden, maar door bepaalde tijdelijke omstandigheden kan het nu niet. Bijvoorbeeld: je verblijft in het ziekenhuis of in de gevangenis, je hebt net een private huurovereenkomst afgesloten of je staat voor een gezinshereniging.

  Dit zijn redenen waarvan je ons een bewijs moet bezorgen. Als je dat bewijs levert, dan bekijken we of dit een gegronde weigering is of niet. 
  Reageer je twee keer niet op onze aanbodbrieven?  Dan schrappen we jou van onze wachtlijst.

 • Uitschrijven van de wachtlijst

  Als u geen sociale woning meer wilt, kan u zich zelf uitschrijven van de wachtlijst. U kan u altijd uitschrijven op het tabblad ‘mijn woningaanvraag’ via de knop ‘ik wil mij uitschrijven van de wachtlijst’.
  Zodra u uitschrijft, verliest u uw plaats op de wachtlijst. U verliest dan ook uw recht op een huurpremie of uw opgebouwde wachttijd om een huurpremie te krijgen.